Соопштенија и новости

Отворено писмо: Барање за целосно расветлување на насилниот инцидент во просториите на  М-НАВ и заштита на сите оние кои со своето делување укажуваат или пријавуваат  можни ризици од корупција.

Предмет: Барање за целосно расветлување на насилниот инцидент во просториите на  М-НАВ и заштита на сите оние кои со своето делување укажуваат или пријавуваат  можни

Соработката на институциите, невладините и бизнис секторот е клучна за успех во борбата против корупцијата

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата денеска, во рамки на Отворен форум за Антикорупција, ја организираше панел дискусијата „Како да се постигне подобра

Платформата на граѓански организации за борба против корупција остро ја осудува партизацијата при изборот на нови членови на Државната комисија за спречување на корупцијата

    Почитувани,   Платформата на граѓански организации за борба против корупција остро ги осудува партизацијата и изигрувањето на процесот на избор на нови членови

Граѓанските организации остро ја осудуваат пресудата против ИРЛ за клевета и бараат да се утврди одговорност за донесувањето на истата

Граѓанските организации, потписнички на ова барање остро реагираат на пресудата во предметот против Истражувачката репортерска лабораторија (ИРЛ) за клевета со која се загрозува слободата на

[Допис на Платформата] Повлекување од работна група за креирање на Законот за конфискација на имот во граѓанска постапка

До: Министерство за правда на Република Северна Македонија Копија: Кабинет на Заменик Претседател на Влада одговорен за политики за добро владеење Предмет: Повлекување од работна

Пендаровски да го искористи правото на вето, побара Платформата на граѓански организации за борба против корупција

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата денеска побара од Претседателот на државата Стево Пендаровски да го искористи уставно загарантираното право на вето, и

Јовески да поднесе оставка, побара Платформата на граѓански организации за борба против корупција

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата денеска побара оставка од Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески, поради постапувањето на јавното обвинителство во врска со

Барање за стопирање на притисокот кон независните институции во борбата против корупцијата

  До: Димитар Ковачевски, Претседател на Влада на Република Северна Македонија Предмет: Барање за стопирање на притисокот кон независните институции во борбата против корупцијата