Соопштенија и новости

„Финализирање на процедурите за избор и именување“ – Реакција на Платформата на граѓански организаци

Платформата на граѓански организации против корупцијата бара финализирање на процедурите за избор и именување на раководство на: Државниот Завод за Ревизија (од декември 2017) , Агенцијата за

Преку отчетни институции до ефикасна борба против корупцијата: Одржана конференција за проектот „Наб

Платформата на граѓански организации за борба против корупција денеска, во хотел Холидеј Ин во Скопје, одржа конференција за започнување на проектот „Набљудување на успешноста на

КОНКУРС за изработка на истражувачки стории од областа на корупцијата и владеење на правото

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во рамки на проектот: „Јакнење на платформата за граѓански организации за борба против корупција”, поддржан од Проектот

Работилница за членките на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата

Платфомата на граѓански организации за борба против корупција на 05 јуни 2019 хотел Дувет организираше работилница на тема „„Усогласеност на македонското законодавство со меѓународните препораки

Реакција по повод усвојување на новиот Предлог-закон за јавното обвинителство од страна на Владата

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата бара транспарентност во процесот на донесување на новиот Закон за јавното обвинителство, затоа што овој закон е

Граѓанските организации го одбележаа Меѓународниот ден на борбата против корупцијата

По повод одбележување на Меѓународниот ден на борбата против корупцијата, Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата, организираше конференција на 12 декември 2018. Конференцијата