Власта носи пари, а за опозицијата „трошки“

Две илјади и деветнаесетта година за некого заврши лошо, но некому му донесе насмевка на лицето. Вака накратко може да се опише чувството кога ќе се погледнат завршните сметки на најголемите партии во земјава. Владејачката СДСМ за двојно го зголемила буџетот споредено со 2016 година, за разлика од нивните политички опоненти, ВМРО-ДПМНЕ, кај кои, пак, двојно се намалиле приходите во последниве четири години откако изгубија на парламентарните избори. Но, ова не е единственото поле на кое во последниве години губи партијата на Мицковски. Поголемиот дел од нивниот имот е замрзнат поради судски процеси, а самиот Мицковски вели дека во партијата оди од ентузијазам бидејќи работи „волонтерски“.

Целосната истражувачка сторија на Жаклина Хаџи-Зафирова од Центар за истражувачко новинарство СКУП-Македонија   е достапна тука.