Како да се постигне подобра соработка во борбата  против корупцијата меѓу јавниот, граѓанскиот и бизнис секторот?

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во рамки на Отворен форум за антикорупција  ќе се одржи на 6 и 7 декември во хотелот Холидеј Ин – Скопје ќе има панел:  Како да се постигне подобра соработка во борбата  против корупцијата меѓу јавниот, граѓанскиот и бизнис секторот? на 6 декември со почеток од 14 часот во салата: Скала 1 .

Целта на овој Форум е да се прикаже состојбата со корупцијата во земјата, антикорупциските предизвици со кои се соочуваме и заеднички да дискутираме за мерките и политиките кои се преземаат во ова поле.

 

Гости на панелот Како да се постигне подобра соработка во борбата  против корупцијата меѓу јавниот, граѓанскиот и бизнис секторот? се:

Д-р Азир Алиу, Министер за информатичко општество и администрација,

Соња Мираковска, пратеничка во Собранието на Република Северна Македонија,

Никица Кусиникова, извршна директорка на  здружението Конект,

Димитар Николовски, извршен директор на ЕВРОТИНК – Центар за Европски Стратегии

Данче Даниловска Бајдевска, програмска директорка на Метаморфозис

Модератор:

Миша Поповиќ, Раководител на центарот за добро управување и постар истражувач во Институт за демократија.

 

Агенда за Како да се постигне подобра соработка во борбата  против корупцијата меѓу јавниот, граѓанскиот и бизнис секторот?

Агенда за Отворен форум за антикорупција

Линк за потврда на вашето присуство